ASAEM inicia una campanya de crowdfunding per editar el conte “La colla de Nelson”

ASAEM Salut Mental La Safor ha iniciat una campanya de croudfunding a la plataforma Verkami per aconseguir editar el conte guanyador del I Certamen Literari de contes curts.

En 2017, un grup de persones pertanyents a ASAEM, ens proposàrem crear el projecte d’Històries Efímeres per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental. Aquell dia no érem conscients que estàvem donant forma al projecte més potent que hem portat mai endavant en matèria de sensibilització i canvi social.

Històries Efímeres es compon de diverses accions amb l’ objectiu de prevenir problemes de salut mental i treballar amb la societat perquè puga mirar i veure les persones que pateixen problemes de salut mental com persones de ple dret, com qualsevol de nosaltres.

No volíem deixar fora a un sector de la població que considerem vital de cara al futur, els xiquets i xiquetes, per als quals no hi ha cap material elaborat que treballe la sensibilització en matèria de salut mental.

D’aquesta necessitat va néixer el I Certamen Literari ASAEM, tenint com a objectiu tindre un material propi, un conte que treballe l’acceptació i respecte cap a la diversitat, pel que llançàrem un concurs de contes infantils i ens comprometérem a editar el conte guanyador.

El guanyador va ser «La colla de Nelson», de José Figueres. Ens hem passat tot un any buscant fons de finançament per editar el conte, trobant-nos com a resposta que «el projecte és molt interessant i amb molt de potencial, però necessitem tindre el material editat per presentar-ho a l’òrgan competent per aprovar les ajudes econòmiques…». Després de trobar-nos reiteradament amb aquesta resposta, ens hem decidit a adreçar-nos a persones solidàries i compromeses que vulguen formar part d’aquest xicotet gran projecte mitjançant el crowdfunding.

La persona escollida per il·lustrar el conte és Aitana Carrasco, coneguda per il·lustrar contes com «On són les claus?» i «Un mar de historias» i autora del cartell del festival infantil «Feretes i cançonetes».

Tenim quaranta dies per aconseguir el pressupost necessari per a fer una primera edició de 100 exemplars, el que suposa 2.600 €. Si aconseguim més finançament de l’objectiu marcat, ho destinarem a fer una tirada més nombrosa de contes.
El termini de la campanya finalitza el 9 de novembre, per la qual cosa, si voleu formar part d’aquest projecte, cal fer la vostra aportació com més prompte millor.

Podeu accedir al projecte i ser mecenes a:
https://www.verkami.com/locale/ca/projects/21744-edicio-del-conte-projecte-lacolla-de-nelson

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *